Canada 2006 | Accommodaties


Naam accommodatie : Ashby House B&B, Vancouver

Algemene indruk : Kleine B&B in Vancouver. Eigenaren zijn erg aardig. Kamers zijn bijzonder "engels" ingericht (zo engels zijn de Engelsen niet eens).
Pluspunten : Goed ontbijt. Goede parkeergelegenheid vlakbij de accommodatie. Eetgelegenheden zijn in de nabijheid..
Minpunten : Kamers zijn er vol en maken een stoffige indruk (doordat ze zo vol en druk ingericht zijn).
  
Naam accommodatie : Birds Eye B&B, Kelowna
Algemene indruk : Wij hebben enorm veel geluk gehad dat het hoofdgebouw vol zat. Hierdoor werden wij ondergebracht in een villa die ook van dezelfde eigenaren was. Wij hadden dus een compleet huis voor onszelf met woon- en eetkamer, meerdere slaap- en badkamers, eigen garage, etc. etc.
Pluspunten : Jacuzzi in de tuin, prachtig uitzicht.
Minpunten : Geen.
  
Naam accommodatie : Nelles Ranch, Revelstoke
Algemene indruk : Een prachtige accommodatie vlakbij de plaats Revelstoke. Als je uit het raam kijkt, zie je de paarden lopen. Het is een echte ranch, dus als je van paarden houdt, zit je hier goed.
Pluspunten : De eigenaren waren Nederlands (zij zijn echter verhuisd naar een andere locatie), dus er werd Nederlands gesproken. Goed (stevig) ontbijt.
Minpunten : Je moet het niet erg vinden dat er veel paarden om de accommodatie heen lopen.
  
Naam accommodatie : Baergnaescht B&B, Canmore
Algemene indruk : Een aardige B&B in een rustige wijk in Canmore. Is helaas nu in Canmore gesloten, maar wordt heropend in Osyoos (in de Okanagan Valley). Bijzonder aardige eigenaren met tomatenplant in de keuken!
Pluspunten : Erg gastvrij met een heel goed ontbijt. Parkeerplaats op de oprit. Goede uitvalsbasis voor bezoek aan Banff.
Minpunten : Geen.
  
Naam accommodatie : Hummingbird Crossing, Jasper
Algemene indruk : Ruime accommodatie in een buitenwijk van Jasper. Eigen ingang en slaapkamers met queen size bedden. Goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar Jasper en Jasper National Park.
Pluspunten : Ruime accommodatie met prima bedden. Eigen ingang is ook prettig.
Minpunten : Geen.
  
Naam accommodatie : Riverside Guesthouse, Clearwater
Algemene indruk : Door een overboeking kwamen wij in deze accommodatie terecht (was dus niet gepland). Prachtig uitzicht op de rivier en supermarkt en tankstation vlakbij de accommodatie
Pluspunten : Goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Wells Gray National Park.
Minpunten : Een wat al te hongerige zoon (die dus ons eten op at).
  
Naam accommodatie : Golden Dreams B&B, Whistler
Algemene indruk : Accommodatie die buiten het centrum van Whistler ligt. Kleine maar goede kamers, bedden zijn prima. Badkamer op de gang.
Pluspunten : Vanuit de B&B ben je binnen een paar minuten in het centrum van Whistler. Ook de McDonalds is niet ver weg (handig als je zoals wij laat aankwamen en snel wat wilden eten).
Minpunten : De eigenaresse is een beetje eng. Het moet precies gaan zoals zij het wil, anders is ze gepikeerd. Badkamer op de gang.
  
Naam accommodatie : Eagle View B&B, Sechelt
Algemene indruk : Mooie accommodatie met prachtig uitzicht over de zee. De eigenaar (Victor) heeft enorm veel humor en zijn nog geweldig vitaal voor hun leeftijd. Een aanrader!
Pluspunten : Zeer gastvrij, handige ligging als je op doorreis bent naar Vancouver Island. Heel goed ontbijt.
Minpunten : De eigenaresse is een beetje nors.
  
Naam accommodatie : Levenvale B&B, Comox (Vancouver Island)
Algemene indruk : Als je de kamer helemaal beneden binnenloopt sta je eerst een aantal minuten te hyperventileren. De eigenarsse (Shirley) heeft Schotse voorouders, is daar trots op en dat is duidelijk te zien aan de inrichting van de kamer. Overal waar je kijkt snuisterijen. Maar het is een hartverwarmend stel. Een aanrader!
Pluspunten : Fantastische eigenaren, met enorm veel humor en goede tips om de omgeving te bekijken.
Minpunten : Geen.
  
Naam accommodatie : Eagleshore Inn, Ucluelet (Vancouver Island)
Algemene indruk : Accommodatie met mooie ligging in Ucluelet. Je wordt gewekt door het pianospel van de eigenaar en vijf a tien minuten later kun je ontbijten en je valt in slaap met het geroep van de zeeleeuwen.
Pluspunten : Huis ligt aan het water dus je ziet zeehonden, watervliegtuigjes, etc. Hele goede uitvalsbasis voor tochtjes naar Pacific Rim en Tofino.
Minpunten : Als je niet van pianomuziek houdt: je wordt gewekt met pianospel.
  
Naam accommodatie : Dreemskerry Herritage Home, Victoria
Algemene indruk : Groot landhuis in het oosten van Victoria. Voldoende parkeergelegenheid. De inrichting van de kamers is bijzonder engels (met de klemtoon op bijzonder), maar de bedden zijn verder goed. Je moet (afhankelijk van de kamer die je hebt) een gangenstelsel door om bij je kamer te komen.
Pluspunten : Rustige omgeving met ruime kamers.
Minpunten : De eigenaresse is zeer engels en heeft het niet zo op Duitsers. Schuwt daarom het onderwerp WOII niet, wat (in ons geval toen wij er waren en Duitse gasten) tot wat opgelaten momenten kan leiden.