Canada 2006 | Dagbeschrijving week 1


09-09-06
Daar zijn we dan, de tweede dag in Canada in een internetcafe in Vancouver. De treinreis ging prima, de vlucht was mooi op tijd. Wel wat lang opgebleven (zo'n 24 uur) Geen last van jetlag tot nu toe. We hebben onze eerste "wilde" dieren al gezien, eekhoorns, wasberen (!) en natuurlijk de beluga's!!!! Bed & Breakfast is inderdaad errug in Engelse stijl (zo Engels zijn de engelsen niet eens), maar supergastvrij en relaxed. Vandaag een enorm leuke dag gehad. We zijn naar Stanley Park geweest en naar Vancouver Aquarium. De beluga's zijn enorm groot (groter dan ik dacht) maar absoluut geweldig! Morgen staat er een reisdag op het programma (naar Kelowna).
  
10-09-06
Hier een berichtje vanuit Keremeos (of all places!). We waren op zoek naar de Friese bakker, want je reist natuurlijk duizenden kilometers naar Canada om daar een suikerbrood te kopen :-) ). Die is dus inmiddels met de noorderzon vertrokken, denken we... Zijn vandaag vanuit Vancouver via Manning Provincial Park (met een zeer eng donker toiletje in een zeer eng donker bos) en Cathedral Provincial Park op weg naar Kelowna. Voor onze begrippen een lange rit, voor Canadese begrippen een kort stukje. Onderweg (en dan met name in Vancouver) giga-veel Koreaanse winkels en eettentjes gezien. De dag begon wat regenachtig, maar gaandeweg klaarde het enorm op en nu is het zelfs warm! Prachtige bergen en bossen (en dan zijn we nog niet eens in de Rocky Mountains!). Dat belooft dus wat... Nog vergeten te vertellen, toen we gisteren naar het Vancouver Aquarium geweest zijn, hebben we een 2x gratis entree gehad omdat we even een (mondelinge) enquete gedaan hebben. Dat was dus een mooie besparing (tja, je bent Hollander of je bent het niet). Hebben verder nog even genoten van het landen en opstijgen van de watervliegtuigjes.
  
13-09-06
Waren we toch helemaal vergeten te vertellen dat we rijk zijn geworden! We hebben namelijk goud gedolven, ha ha ha. Zonder gekheid, je kon op een ranch (een andere dan we sliepen) ook naar goud zoeken et voila! Ieder precies 5 stukjes goud gevonden (tjonge, dat is toevallig :-) ) We hebben vandaag een mooie rit gehad door de bergen en zijn nu bij de Rocky Mountains aangekomen. Onderweg 3 trails gelopen en een Natural Bridge (door natuur uitgesleten brug) bekeken. Ook nog wat zogenoemde wildlife gezien (met name herten). Die beren zijn we nog niet tegengekomen, komt natuurlijk nog! Bij aankomst werd ons even meegedeeld dat we een dezer dagen winterweer krijgen. Morgen staan een grot en nog wat sightseeing op het programma.
 
15-09-06
Jahoor, dat hebben wij weer. Kijken we vanochtend uit het raam, sneeuw!!!! En nog fiks ook! En we hadden nog wel een ritje voor de boeg (van Canmore naar Jasper, ongeveer een rit van zo'n 350 km.). Onderweg hebben we alles gehad, sneeuw, regen, zon, Caribous. Vandaag zijn we naar een gletsjer geweest (daar kun je dan met hele grote bussen met van die giga-banden) overheen rijden (uiteraard niet zelf :-) ) Was wel toepasselijk bij het weer vonden we. Gisteren zijn we naar de Cave and Bassin in Banff geweest. Tot nu toe bevallen de B&B's heel goed. Hartelijke mensen, goede verzorging etc. Voor de rest is er hier in Montreal (nou ja, hier...) een gek geweest die op een college in het wilde weg heeft lopen schieten. 1 dood, 19 gewond waarvan 5 in kritieke toestand. Oja, de dader is ook dood. Zullen jullie vast wel op tv hebben gezien, hier was het in ieder geval best groot nieuws. Het stikt hier trouwens van de Nederlanders, niet alleen toeristen, maar ook winkelpersoneel (of we uit Leeuwarden kwamen... huh?). Bleek dat het een bakker (Schuurmans) was die in de oorlog een bakkerij had in Leeuwarden. Toeval bestaat niet.
  
16-09-06
Ja, jullie dachten natuurlijk dat we met zomervakantie waren, maar das niet zo! We zijn op wintersport :-) Vandaag lekker droog gebleven, wel koud (varierend van 0 tot max. 4 graden). 's nachts nachtvorst gehad. Moet zeggen dat het wel een extra dimensie geeft aan de Rocky Mountains. Ze zijn bij mooi weer al indrukwekkend, maar zo helemaal wit, is het ook wel weer extra mooi. Je kunt je gelijk goed voorstellen hoe het hier hartje winter moet zijn (volgens lokale bronnen hebben ze dan zo'n 7 tot 10 meter sneeuw). Wat je hier veel hebt, is winkels e.d. over de Indianen Cultuur (of Natives). We zijn een paar dagen terug in een museum geweest over de Natives (in Banff).