Canada 2006 | Dagbeschrijving week 2


19-09-06
Dit is gedeeltelijk een oud bericht en gedeeltelijk een nieuw bericht. Laat ik het zo zeggen, Clearwater (waar we eerst waren) blonk niet uit in de "High Speed Internet" zoals ze het zelf noemden (voor de techneuten onder ons, een 333 Mhz kun je nauwelijks speed noemen, laat staan High). Verder klapte, uiteraard nadat ik klaar was met het bericht, de internet verbinding eruit, dus heb ik de foto etc. niet kunnen uploaden of het bericht kunnen plaatsen. Daarom hierbij alsnog... We hebben er even op moeten wachten, maar daar is ie dan! Eerst een lang verhaal. We kwamen dus aan in Clearwater en volgens de papieren was het de bedoeling dat we ons eerst melden bij het Bezoekerscentrum. En dat deden we dus. Daar bleek dat er een overboeking was waardoor wij moesten uitwijken naar een andere locatie. Dat wachten duurde even, dus werden we door de hulp in de outdoor winkel meegenomen naar de overkant voor een kopje koffie enzo. Tijdje later kwamen we weer terug, was nog steeds niet duidelijk waar we naar toe zouden gaan. Anyway, na minimaal een half uur werd duidelijk dat we niet naar Tanglewood gingen maar naar Riverside (inderdaad, aan de rivier). Staan daar aangekomen even binnen te kletsen, Conny loopt naar buiten om een fotootje van het uitzicht te maken en hoort een hond blaffen. Doet een stapje opzij om te kijken, blijkt dat de hond wel blaft, maar naar een zwarte beer!!! Conny half hysterisch naar binnen gerend natuurlijk en vanzelfsprekend gefotografeerd en gefilmd! (betere zoom :-) )
   
20-09-06
Eindelijk, weer een fatsoenlijk internet cafe. Zijn bij de volgende locatie aangekomen, te weten, Whistler (ski en mountainbike paradijs, dus we voelen ons helemaal thuis tussen het jonge spul :-) ) Gisteren een behoorlijk beroerde rit gehad. Tot de Hat Creek Ranch ging het heel goed, fantastisch weer. Leuke ranch trouwens, zat ook een Natives deel bij met uitleg hoe ze leefden etc. Super interessant. Daarna verder gereden naar Whistler. Lees: bergje op, bergje af. Er kwam geen eind aan. Op een gegeven moment werd het later en later, het betrok, werd donker, de wolken daalden naar beneden, well you get the picture! Maar de rit was lang zo eng niet als de eigenaresse van de B&B. Die is eng joh! Voor degene die de film "Stepfort wives" heeft gezien... Kleine beschrijving: volgens mij kan ze alleen lachen en OK zeggen, we MOESTEN om 08:30 uur gezamenlijk ontbijten, we MOESTEN de fruit met havermout opeten (juk!), we MOESTEN de French Toast (lees: wentelteefje) met jam opeten en vooral, we MOESTEN het gezellig hebben! Heb maar zelden zo'n geregiseerd gebeuren gezien. Van het moment dat je binnenstapt tot het moment dat je weggaat, bepaalt zij wat je doet, eet (ze was het er niet mee eens dat wij gisteravond, doodmoe, liever langs de Mc gingen dan bij het haardvuur bij de tennisclub gingen eten, duh!), slaapt, baadt, sightseeingt, etc. etc. In ieder geval, wie zijn wij om wat anders te willen, dus zijn we vandaag braaf met de gondel omhoog gegaan. Bestond uit 2 delen, eerste deel gaat tot 1850m. Tweede deel (een open stoeltjeslift) gaat tot 2160m. Cees en Conny zijn ook met de stoeltjeslift omhoog gegaan, terwijl Lina in het restaurant genoot van een Hot Chocolate en lekker aan het keuvelen was met een Amerikaanse dame. Het is hier prachtig zonnig weer, mooie blauwe luchten (met van die Vermeer wolkjes), dus wij vermaken ons opperbest.
   
21-09-08
Hmmm, dat was niet afgesproken, regen! De hele dag al. En het grappige is dat we nu bij de Sunshine Coast zijn. Die Coast klopt wel, maar de Sunshine is ver te zoeken. Maar volgens de berichten wordt het beter (zonnig weer). Trouwens, dit is pas de tweede dag dat we regen hebben, dus het kon veeeeel erger! In ieder geval, we zijn nu dus aangekomen in Sechelt, zogezegd aan de Sunshine Coast. Omdat het regent gaan we zometeen shop-till-we-drop. Welnu, we duiken de regen in (lees: we gaan naar een overdekt winkelcentrum) en we gaan shoppen!
  
22-09-08
Inmiddels zijn we aangekomen op Vancouver Island en verblijven we nu in Comox. Vanochtend nog wat "stress" (niet echt) om de 2 ferries te halen (als je de 2e ferrie van 12:00 uur mistte, dan moest je dus 4 uren wachten, hadden we vanzelfsprekend geen zin in). Toen we aankwamen op Vancouver Island zijn we maar direct naar de B&B gegaan. Ontzettend aardige mensen, een erg volle woon/slaapkamer, maar erg gastvrij. Omdat we dus vroeg aangekomen waren bij de B&B hadden we nog een groot gedeelte van de middag om eens te gaan rondkijken. Dus op advies van de B&B dame zijn we naar Campbell River gegaan. Daar heb je o.a. Painters Lodge (hotel, restaurant etc.) waar je met een gratis shuttle boot naar Quadra Island kunt (aan de overkant van de Campbell River). Daar is een Resort annex Spa. Dus wij met de boot mee (was gratis en we blijven Nederlanders :-) ). Bij de Spa nog even wat gedronken en toen weer terug. Kwam er dus een giga-tanker uit Alaska aan (echt GROOT zeg maar). Lina eerst bang dat ons booTJE (zo'n 6/7 meter) de tanker zou rammen (alsof die schipper een doodswens zou hebben!) vervolgens wachtte de schipper dus netjes (groot verkeer gaat voor klein verkeer) en gaat achter de tanker langs. Lina had even geen rekening gehouden met de golfslag van de tanker dus dat kleine bootje van ons klapte aardig op het water. Je begrijpt het al, die schoot dus in een lachstuip. Anyway, daarna nog even naar de Elk Falls (geen Elk gezien, wel een halve Fall) en toen weer terug. Morgen gaan we naar Ucluelet (vlak bij Tofino).
 
23-09-08
Welnu, dat hebben wij weer... Laten we bij het begin beginnen. Naarmate we langer met de auto reden, begon deze steeds meer herrie te maken. Op een gegeven moment begon gisteren het lampje van het motorblok te branden, kan nooit een goed teken zijn. Conny dus geparkeerd, oliepeil nagekeken, nauwelijks olie. Leek ons een klein probleempje :-) Even later stopte er een oud manneke (type lange onderbroek komt onder de korte broek uit) en die heeft Conny dus naar het eerste de beste tankstation gebracht (met de caravan nog achter de auto), geholpen met olie kopen en weer teruggebracht naar de auto! Super lief, wilde er niets voor hebben (nadat hij eerst een liter van zijn eigen olie erin gegooid had). Vervolgens olie bijgevuld en doorgereden. Onderweg hebben we nog een boswandeling gemaakt, naar de zalmsprong gekeken (ook super mooi!), gekeken naar de geiten op het dak (ja inderdaad) en doorgereden naar Ucluelet. Daar aangekomen bleek de auto weer herrie te maken en lekte olie. Dat was nog niet het ergste, er kwam ook rook uit de motorkap! Die hint was wel erg duidelijk, dus wij Alamo gebeld, en inmiddels hebben we de beschikking over een minivan. Onderweg kwamen we ook nog een zwarte beer tegen die op zo'n 3 - 5 meter van de auto af was. Mooie filmopnames en foto's kunnen maken, maar die kunnen we nu helaas niet uploaden, want de bieb hier heeft de boel helemaal afgetimmerd! Maar was echt superleuk, de beer trok zich dus totaal niets van ons aan! We stappen zometeen in onze gloednieuwe Minivan (het is een Dodge Grand Caravan) en rijden (eindelijk!) naar Pacific Rim National Park. Oja, andere mensen gebruiken een wekker, wij hebben een host die om 08:15 op de piano gaat spelen om te laten weten dat je over 10 minuten kunt eten :-)