Canada 2006 | Dagbeschrijving week 3


25-09-06
Onze eerste (auto) perikelen hebben geen staartje gekregen, maar we hadden wel weer een ander akkefietje... Aangekomen bij onze B&B in Victoria keken de eigenaren wel heel erg verschrikt toen ze ons zagen (en echt, we hadden gedoucht dus dat kon het niet zijn!). Bleek dat ze 2 kamers hadden en inmiddels al 2x 2 gasten. Snel uitgerekend hou je dus 0 kamers over... De eigenaresse had een klein foutje gemaakt,dus wederom een gevalletje overboeking! Maar een paar telefoontjes naar Shelley (de Canadese contactpersoon) bracht verlichting! We werden in een 5***** B&B ondergebracht! Tot nu toe hebben onze "problemen" alleen maar voor upgrades gezorgd :-) Al met al is het dus goedgekomen! Maar nu nog groter nieuws! Ons lijstje met "Dieren die we hebben gezien in Canada" wordt langer en langer! Zo hebben we gisteren een struisvogel gezien (jazekers), walvissen!!!! (te ver weg om te fotograferen, maar we hebben ze heel duidelijk in de Oceaan zien zwemmen, compleet met spuitgedoe en staart en al!!!) en een baby beer! Dat laatste was heel grappig, zie je vanuit de greppel naast de weg ineens zo'n baby koppie omhoog komen. Wij natuurlijk keurig in de auto gebleven (dus ook geen foto kunnen maken, er stond namelijk een file :-) ). Was er zo'n held die de auto wel uitkwam en nog even naar de overkant van de weg liep om te kijken waar Bruno gebleven was. Erg erg dom dus, want waar babybeer is, is over het algemeen ook een mamabeer en die houdt er niet zo van als mensen naar haar kinneke komen kijken! Vandaag gaan we naar het Royal British Columbia Museum (Mammoet bekijken) en Whale Watchen!!!!
   
26-09-06
Tjonge jonge, het kan eigenlijk niet beter. Het is hier prachtig weer, warm, zonnig, maar niet zo warm dat je voor apegapen in de schaduw moet zitten. Heerlijk weer dus voor... Whale Watching! We zullen eerst eens beginnen met enige uitleg. Een groep orka's noemen ze hier een Pod. Er zijn hier bij Victoria 3 residente Pods, 1 van 21 orka's, 1 van 45 orka's en 1 van 23 orka's. Die leven dus in de zee ergens tussen Victoria en de USA. En die ga je dus bekijken met een boot (zie www.princeofwhales.com). En 1x in de zoveel tijd (schijnt niet supervaak voor te komen) is er een Superpod. Dat houdt in dat de drie groepen orka's bij elkaar komen en op vis (zalm) gaan jagen. En drie keer raden... Jawel, vandaag was zo'n dag. Oftewel, we hebben zo'n 90 orka's gezien!!!!! Echt helemaal super, ze zijn wel verspreid over een best groot gebied maar ze zwemmen wel bij elkaar (in groepjes van zo'n 3 tot 6). Echt prachtig om te zien. Nog mooier werd het, er waren een paar stoere kerel-orka's bij, dus die gaan indruk op elkaar en op de dames maken door uit het water te springen, etc. (zoals je wel eens op tv ziet!). Hebben we dus allemaal gezien!!!! Iedereen superenthousiast. De kapitein (Kirk genaamd, zonder gekheid :-) ) kon het dus ook niet over zijn hart verkrijgen om op tijd weg te gaan, dus we zijn ruim een half uur langer gebleven... Bijna 4 uren dus in plaats van 3 uren, just our luck! En natuurlijk hebben we foto's gemaakt en zo'n 40 minuten gefilmd. Zoals bekend, fototoestel zoomt natuurlijk niet echt super-super in, maar we hebben goede hoop op de videobeelden. Nou, we duiken de zon weer in. Morgen staat het Royal British Columbia Museum op het programma (daar hadden we vandaag dus echt geen tijd voor :-) ).
   
27-09-06
Inmiddels is voor ons de laatste dag aangebroken... Gisteren zijn we naar het Royal British Columbia Museum in Victoria geweest en... Conny heeft haar Mammoet gezien!!!!! Is gemaakt van haar van de muskusos en de insiders weten dat we ook wat hebben met muskusossen :-) Verder zijn we nog naar een kerstwinkel in Victoria geweest (ja, weer eentje) en natuurlijk wat gekocht (shoppen en niets kopen? Dat kan niet!). Daarna zouden we de boot van 5 uur nemen, maar helaas vol (vol?!?!?!?). Dus we moesten wachten tot 7 uur. Maar gelukkig hebben we onze tijd nuttig besteed. Er was namelijk een man die bij BC Ferries werkte en die zei dat hij aan het zilver mijnen was. Wij lachen natuurlijk, but he was not kidding! Wij meezoeken. Nou wil het toeval dat hij een zilveren bedeltje vond van een orka. Wij meegezocht naar andere zilveren deeltjes (hij was niet kritisch, van ringetjes tot stukjes zilver, alles was ok). Dit scheen hij altijd te doen, en hij verkoopt wat hij vindt weer aan degene die het verloren heeft (een Chinese zilversmid). En Conny vond een zilveren zeester bedeltje. Mocht Conny houden van 'm, maar... Conny wilde graag de orka :-) Dus zij tegen hem gezegd dat ze hem wel wilde ruilen, de zeester tegen de orka. Vond 'ie geloof ik wel grappig, dus we hadden een deal! Dus Conny een zilveren bedeltje rijker. Vandaag zijn we in Gastown (wijk in Vancouver) geweest. De koffers zijn al helemaal ingepakt, dus alles wat we nu kopen, moet in de handbagage (we tillen ons dus alle 3 een breuk :-) ). Met een beetje geluk gaan we straks nog even naar Chinatown en om een uur of 4 - half 5 gaan we richting vliegveld voor onze terugtocht. We hebben een fantastische vakantie gehad en zullen nog lang nagenieten!