China 2015 | Accommodatie

 
Naam accommodatie : Beijing 161 Lama Temple Courtyard Hotel
Toegankelijkheid / ToegankelijkheidToegankelijkheid
   
Algemene indruk : De accommodatie ligt in een hutong, ongeveer 100 meter van de doorgaande weg af. Het is een zogenoemd Courtyard hotel wat betekent dat het een ouder gebouw is (wel gerenoveerd), maar dus met drempels, etc. Er zijn luxe kamers en standaard kamers. De luxe kamer zijn wat groter. Op zich is de (weg naar de) kamer wel toegankelijk. Om het hotel in de komen moet je 2 treden op en een redelijk hoge drempel over. De badkamer heeft een aparte deur die naar binnen open gaat en het zal best lastig zijn om gebruik te maken van het toilet. De douche heeft een drempel (van de schuifdeur) en is niet super ruim.   Beijing 161 Lama Temple Courtyard Hotel
Pluspunten :

De ligging van het hotel is erg gunstig. Zo heb je restaurantjes in de straat waar je bij droog weer buiten kunt eten (waarmee je drempels en trapjes vermijdt). Bovendien kun je in het hotel ook eten (westers).

Om de hoek zit een bank met pinautomaat.

Om de hoek zijn openbare fietsen te huur.

  Beijing 161 Lama Temple Courtyard Hotel
Minpunten :

Het ligt in een hutong dus gewone taxi's rijden de straat niet in (geboekte transfers van vliegveld naar hotel en v.v. meestal wel). Maar de afstand is relatief kort naar de straat met taxi's.

China is niet het meest rolstoel toegankelijke bestemming.

   
Restaurant tip :

In de straat (schuin tegenover het hotel) zit Tan Hua's waar je geroosterd lam kunt eten.

Verderop in de straat zit een Mongools hotpot restaurant.

Bij Hua's (Ghost street) kun je Peking eend eten.

Ghost street met alle restaurantjes is overigens vlak bij (zo'n 500 meter, 2x links de hoek om)

   
         
Toegankelijkheid Slecht toegankelijk
ToegankelijkheidToegankelijkheid Redelijk toegankelijk
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid Goed toegankelijk
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid Volledig toegankelijk
 

NB: De hier toegekende toegankelijkheidssymbolen gelden voor de accommodatie waarin wij verbleven, al dan niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Daar waar accommodatie niet was aangepast, is een lager aantal 'toegankelijkheidssterren' toegekend. Vaak was de accommodatie zelf wel goed toegankelijk, maar hadden de badkamers veelal douchecabines met douchebakken en smalle schuifdeuren. Dit is meegenomen in de weging.