Zuid Afrika 2010 | Accommodaties


Naam accommodatie : Harbour Island/St. Tropez no 7A, Gordon's Bay
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Om bij de accommodatie te komen moesten wij ons eerst melden in Somerset West en daarna achter iemand aan rijden naar Gordon's Bay. De accommodatie ligt in een nieuwe 'wijk' met allemaal appartementencomplexen. Het is een mooi gebouwde wijk, zij het een tikkeltje onpersoonlijk. Door de wijk heen stroomt water dat uitkomt in de Indische Oceaan. Het appartement is gelijkvloers en heeft twee slaapkamers, een met 1 tweepersoonsbed en een met 2 eenpersoonsbedden. Er zijn twee badkamers, 1 met douche en toilet en 1 met bad en toilet. Er is een volledige keuken (met fornuis, koelkast, magnetron). Niet echt een eettafel, meer een side table dat als eettafel gebruikt kan worden of een (hoge) bar in de keuken. Schone accommodatie.    Harbour Island
Pluspunten : Er is een lift vanaf de parkeergarage (met vaste parkeerplaats).
Minpunten : Het zal moeilijk zijn om tussen de banken door te manouvreren met een rolstoel (je moet meubels aan de kant schuiven). De douchecabine heeft een hogere instap (geen roll-in). De vloerverwarming werkt niet goed (slechts enkele tegels worden lauw). De sleutel moest gehaald worden in Somerset West waarbij de routebeschrijving op de website niet klopte.
Parkeren : Parkeergarage onder de appartementen. Het terrein is afgesloten en bewaakt.
Restaurant tip : Er zit een winkelcentrum met een grote supermarkt aan de overkant van de weg.
  
Naam accommodatie : Duinepos, West Coast National Park
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Een leuke accommodatie midden in het West Coast National Park, vlakbij het Geelbek Visitor Center. Nog maar net het park in en we zagen al een caracal over de weg lopen. Er zijn twee aangepaste huisjes voor rolstoelgebruikers maar daar zaten zoveel bijen dat wij daar vanaf gezien hebben en een ander huisje gekozen hebben. Ons huisje was gelijkvloers en van alle gemakken voorzien. Er is een woonkamer met een driezitsbank en twee stoelen. Er is geen eettafel maar een bar in de keuken. De keuken is volledig uitgerust (met fornuis, koelkast, magnetron). Er zijn twee slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Er is een badkamer met een douche (drempel van circa 10 cm. hoog) en een toilet.    West Coast National Park
Pluspunten : Ligt centraal in West Coast National Park. In de aangepaste huisjes is er een roll-in douche.
Minpunten : Bij sommige huisjes hadden ze veel last van bijen (o.a. de aangepaste huisjes). Als de wind verkeerd staat, werkt de open haard niet goed (veel rook binnen). Het aanrechtblok is op normale hoogte.
Parkeren : Je parkeert de auto naast het huisje.
Restaurant tip : Er zit een restaurant bij het Visitor Center, maar daar kun je alleen ontbijten en lunchen (sluit om 17:00 of 18:00 uur, afhankelijk van het seizoen).
  
Naam accommodatie : Wolfkop Nature Reserve, Citrusdal
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : De accommodatie ligt net buiten Citrusdal. Er zijn drie huisjes die allen uitkijken over de citrusboomgaard. Ieder huisje heeft een open haard, jacuzzi en is comfortabel ingericht. Het huisje is (op een klein drempeltje bij de ingang na) over het algemeen redelijk goed toegankelijk voor rolstoelen (behalve de badkamer). Er zijn twee slaapkamers, een met 2 eenpersoonbedden en een met 1 tweepersoonsbed. Voor rolstoelgebruikers is de kamer met de 2 eenpersoonsbedden het meest geschikt. De badkamer is best klein (te klein voor een rolstoel). Het toilet zit in een hoekje waar je met de rolstoel niet goed bij kunt komen. De veranda is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.    Wolfkop Nature Reserve
Pluspunten : Het terrein is afgesloten met een elektrisch hek. Het huisje is gelijkvloers en er is een oprit. Er is een jacuzzi op de veranda. De accommodatie heeft een volledige keuken (met fornuis, koelkast, magnetron) en een goed werkende open haard (niet geheel onbelangrijk). Er is ook een airco.
Minpunten : Als je onder de carport parkeert, is het niet mogelijk om vanuit de auto in een rolstoel te komen (te smal). Je moet dan de auto voor de carport parkeren en met de rolstoel de oprit op rijden. Douchebak heeft een hogere instap (geen roll-in) maar is daarentegen wel vernieuwd. De badkamer is te klein voor een rolstoel en het toilet is met een rolstoel niet te bereiken. De jacuzzi heeft geen trapje o.i.d. Je moet op de rand (circa 1 meter hoog) gaan zitten en dan je benen over de rand gooien (en uit de jacuzzi v.v.)
Parkeren : De auto kan onder de carport voor de deur geparkeerd worden of op het stukje grond voor de carport (voldoende ruimte om te keren). Het terrein is afgesloten met een elektrisch hek.
  
Naam accommodatie : Strandfontein On the Rocks, Strandfontein
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Op internet hadden we een reactie gelezen van iemand die in dit huisje verbleef en er helemaal niet positief over was. Met enige argwaan gingen we dus naar deze accommodatie toe. Het is qua inrichting inderdaad een eenvoudig huisje, maar met vier slaapkamers met voldoende ruimte en prima bedden en twee badkamers (beiden met douche en toilet) en een hele grote, lekker zittende hoekbank was het wat ons betreft een prima accommodatie. Vooral het uitzicht is helemaal fantastisch! Achter is een trede om het huisje binnen te komen, voor moet je meerdere treden af. Voor kom je via de schuifdeuren eenvoudig op het terras.    Strandfontein on the Rocks
Pluspunten : Fantastische ligging met geweldig uitzicht. Volledige keuken (met fornuis, koelkast, magnetron en een wasmachine)! De gehele accommodatie is gelijkvloers.
Minpunten : Douche is best wel klein, de douchebak heeft een hogere instap. Bij 1 douche (de toegankelijkste) werkte de schuifdeur niet goed (je houdt 1 deur in je handen als je niet op past). Toilet zal moeilijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Verblijf met jonge kinderen wordt afgeraden i.v.m. het ontbreken van een ballustrade (zie foto). In Strandfontein zelf is niets te doen (er is een kleine kiosk met basis benodigdheden zoals brood, boter, hout, etc.). Er is geen verwarming of open haard.
Parkeren : Parkeren kan onder de carport bij het huisje (wel even manouvreren, maar wel goed te doen). Je rijdt een smal steegje in achter het huisje (let op losliggende grote stenen).
Restaurant tip : Afgezien van een kleine kiosk is er in Strandfontein helemaal niets te vinden of te krijgen. Eigen eten meenemen wordt dan ook aangeraden.
  
Naam accommodatie : Skilpad Rest Camp, Namaqua National Park
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Mooie accommodatie met veel privacy in een prachtig landschap. Er is 1 aangepast huisje dat volledig gelijkvloers is en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De accommodatie heeft een serre en een woonkamer met open haard. Er is een slaapkamer met prima bedden (2 eenpersoons). Als je met meer dan 2 personen gaat (maximaal 4), moeten 2 personen dus op de slaapbank in de woonkamer slapen. De slaapbank is geschikt voor 1 volwassene of 2 kinderen. Er is een volledige keuken (met fornuis, koelkast, magnetron) en een open haard en airco.    Skilpad Rest Camp
Pluspunten : Roll-in douche (met klapstoeltje!) en toilet met grepen, ruim en drempel vrij. Het uitzicht is prachtig.
Minpunten : Als de bedden niet tegen elkaar aan staan, is het naast de bedden iets te smal voor een rolstoel (maar de bedden kunnen dus tegen elkaar aangeschoven worden). Het aanrechtblok is op normale hoogte. De weg vanaf Kamieskroon is erg slecht.
Parkeren : De auto wordt bij het huisje geparkeerd.
  
Naam accommodatie : Kleinplasie (Pofadder Hotel), Pofadder
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Grappige accommodatie die net buiten Pofadder ligt. Er staan meerdere huisjes op het terrein. Het geheel (huisjes, beplanting, etc.) ziet er allemaal wat kunstmatig uit, maar wel netjes onderhouden. Het huisje dat wij hadden was eenvoudig met twee best ruime slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Het gehele huisje is gelijkvloers, je hebt wel twee drempels om binnen te komen. Er is een keukentje (met 2-pits kookplaat, koelkast en magnetron). Er is geen woonkamer (alleen keuken en slaapkamers). Huisje is wel voorzien van een airco. Let op! Op de website wordt niet aangegeven dat je moet inchecken in het hotel (zijstraat vanaf de hoofdweg in Pofadder).    Kleinplasie, Pofadder Hotel
Pluspunten : De ruimte van de slaapkamers.
Minpunten : Alleen een eettafel met stoelen in de keuken. Wil je relaxen, dan moet je op bed gaat zitten. Er zijn twee drempels om in het huisje te komen. Aanrechtblok is op normale hoogte, magnetron staat bovenop de koelkast (te hoog voor rolstoelgebruiker). Toilet is erg smal en de douche heeft een douchebak met hogere instap (geen roll-in). De wastafel stond los (die trok je dus zo omver als je niet oppast). Geen open haard of verwarming.
Parkeren : De auto kun je direct naast het huisje parkeren. Het parkeerterrein is voorzien van kiezelsteentjes.
Restaurant tip : Je schijnt te kunnen eten in het Pofadder Hotel. Wij hebben zelf ons eten meegenomen (gekocht bij supermarkt in Springbok).
  
Naam accommodatie : Africa River Lodge, Upington
Toegankelijkheid
Algemene indruk : Rustige accommodatie aan de Oranjerivier in Upington. Je moet aanbellen, dan wordt (op afstand) het hek geopend en kun je doorrijden. Er liggen verschillende appartementen. Ons huisje was voor 4 personen met een tweepersoonsbed en een eenpersoons'bed' (betonnen uitbouw met matras erop). Mooi terras met uitzicht op de Oranjerivier. Er is een keukentje met 2-pits kookplaat, koelkast en magnetron. Er is ook een groot bureau met stoel en een klein tweezitsbankje. Er is tevens airco en een elektrisch kacheltje.    Africa River Lodge
Pluspunten : Hele goede wireless internet hotspot (tegen betaling). Je kunt er ontbijten en dineren (waarbij de kwaliteit van de maaltijden nogal wisselt).
Minpunten : Huisjes, receptie en eetzaal zijn moeilijk te bereiken i.v.m. gras met stapstenen (niet aangesloten stenen). Erg lastig met verrijdbare koffers, rolstoel, etc. Er is overal wel een afstapje van 1 of meerdere treden. Met een rolstoel kun je niet op het toilet komen. Het aanrechtblok is op normale hoogte. Het zwembad was niet erg schoon.
Parkeren : Je parkeert op het afgesloten terrein (er zijn voldoende en ruime parkeerplaatsen). Je parkeert op kiezelsteentjes.
Restaurant tip : Er zit een restaurant bij de receptie. De kwaliteit van het eten verschilt per dag. De eerste dag was het heerlijk, de tweede avond was het een haastklus en duidelijk nog niet gaar. Toen we hierover een opmerking maakten, werd dat afgedaan als 'het is hetzelfde schaap als gisteren'. Tja, het was ook dezelfde kok, rara aan wie zou het nu gelegen hebben????
  
Naam accommodatie : Molopo Kalahari Lodge, Andriesvale
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Wij verbleven in een rondavel met drie slaapplaatsen (1 tweepersoonsbed, 1 eenpersoonsbed). Voor de rest stond er alleen een tafeltje met spiegel en een stoel. Badkamer met bad en toilet (met achterstallig onderhoud en maakt een niet al te schone indruk). Accommodatie wordt 24 uur per dag bewaakt. Huisje A6 heeft een opritje voor een rolstoel. De verlichting binnen is wat schaars.    Molopo Kalahari Lodge
Pluspunten : Vlak bij het Kgalagadi Transfrontier Park (60 kilometer) dus een goed alternatief als Kgalagadi zelf vol is.
Minpunten : Je parkeert wat verder weg van de huisjes. Er is geen airco en geen verwarming. Geen keukentje, kookgelegenheid of koelkast. Het toilet is met een rolstoel moeilijk tot niet te bereiken en is erg laag.
Parkeren : Overdekt parkeren op het centrale parkeerterrein (kiezelsteentjes).
Restaurant tip : Er zit een volledig restaurant bij (ontbijt, lunch en diner) dat open is tot 22 uur (let op! serveren hele grote porties!). Restaurant is zeer lastig tot niet te bereiken voor rolstoelgebruikers (wij hebben geen oprit naar het restaurant kunnen ontdekken, misschien achteringang?).
  
Naam accommodatie : Twee Rivieren, Kgalagadi Transfrontier Park
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Wij hadden eerst een ander huisje met heel veel treden naar de deur. Dus bij de receptie een ander huisje toegewezen gekregen. Het is een volledig gelijkvloerse woon/slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en een slaapbank die geschikt is voor 1 volwassene of 2 kinderen. Accommodatie is erg ruim. Er is een volledige keuken met koelkast, magnetron en 2-pits kookplaatje. Eettafel met vier stoelen.    Twee Rivieren
Pluspunten : Veel ruimte om de bedden heen. Airco die je ook hoger kunt zetten (dus verwarmen).
Minpunten : Je moet erg goed opletten welk huisje je hebt i.v.m. treden naar zowel het terras als naar het huisje (huisje 13 is aangepast). In niet aangepaste huisjes is het toilet moeilijker bereikbaar en heeft de douche een douchebak met hogere instap (geen roll-in) en soms een naar binnen (!) draaiende douchedeur (bijvoorbeeld huisje 31, wie dat bedacht heeft...). Aanrechtblok is op normale hoogte.
Parkeren : De auto kan geparkeerd worden naast of voor het huisje (afhankelijk of er bomen staan). Terrein is afgesloten.
Restaurant tip : Er is een restaurant (ontbijt en diner). Dit jaar zijn we er niet geweest i.v.m. game drives, maar vorig jaar prima portie spareribs gegeten.
  
Naam accommodatie : Gariep Country Lodge, Prieska
Toegankelijkheid
Algemene indruk : Accommodatie in Prieska. Wij hadden er eerlijk gezegd niet veel van verwacht omdat je echt in de 'middle of nowhere' zit, maar het viel ons allezins mee. Wij hadden een kamer met 3 eenpersoonsbedden en een side table met koffie-thee faciliteiten (waterkoker). De kamer was voldoende ruim. Ze zeggen zelf dat ze rolstoelvriendelijk zijn, maar daar denken wij anders over. De bel zit boven aan de poort (op +/- 1,80 m. hoogte), daarnaast is er een hoge drempel van de straat naar de stoep (toch wel een 20 centimeter). Als je beveiligd wilt parkeren op het afgesloten terrein en je bent alleen en in een rolstoel en het waait, dan waait het hek steeds dicht. Je moet je auto uit om het (ketting)slot van het hek te halen en er weer op te doen (dus auto uit, auto in). Dan sta je achter geparkeerd en dan moet je of vijf treden op, of je moet over niet aaneengesloten stapstenen, plus een drempel op en af en dan pas heb je een opritje naar binnen. Wat ons betreft dus zeker niet rolstoelvriendelijk. Er is overigens nog een ander huisje die iets toegankelijker lijkt.    Twee Rivieren
Pluspunten : Er is naast het toilet voldoende ruimte voor een rolstoel (maar geen grepen). Er is een airco en er zijn elektrische dekens.
Minpunten : Niet zo rolstoelvriendelijk als ze zelf beweren. De douche heeft een douchebak met hogere instap (geen roll-in). Wij hebben geen kamer kunnen ontdekken die wel een roll-in douche heeft. Geen koelkastje.
Parkeren : Je kunt of aan de straat parkeren (wordt afgeraden) of op het afgesloten parkeerterrein achter.
Restaurant tip : Als je het van te voren aangeeft, kun je er ook dineren (dat wordt dan vanaf de 'boerderij' gebracht). Wij vonden het heerlijk. Ontbijt is inbegrepen in de prijs.
  
Naam accommodatie : Karoo National Park
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Een mooie accommodatie met een fantastisch uitzicht! Het huisje dat wij hadden was geschikt voor rolstoelgebruikers. Alles is gelijkvloers en er zijn twee zeer ruime slaapkamers met elk 3 eenpersoonsbedden en twee badkamers met bad en toilet. Er is een woonkamer met open keuken. In de woonkamer staat een tweezitsbankje en twee stoelen. De keuken is volledig uitgerust (fornuis, koelkast en magnetron) met een eettafel met zes stoelen.    Augrabies Falls National Park
Pluspunten : Fantastisch uitzicht. Goede sanitaire aanpassingen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers (grepen, ruim). Airco die je ook hoger kunt zetten (verwarmen). Voor de liefhebber: sateliet televisie. De toegangsweg is volledig geasfalteerd.
Minpunten : Was niet heel erg schoon (muizenkeutels op 1 van de bedden, maar het is dan ook Afrika). Aanrechtblok is op normale hoogte. Woonkamer is misschien wat aan de kleine kant om comfortabel te manouvreren met een rolstoel (maar is wel te doen). Wegennet is op bepaalde punten minder geschikt voor een sedan.
Parkeren : De auto wordt geparkeerd naast het huisje. Het terrein is afgesloten. Vanaf de parkeerplaats kun je via een bruggetje naar het huisje (geen drempels).
Restaurant tip : Het ontbijt is inbegrepen in de prijs. Het restaurant is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar de afrit (de tafels staan een niveau lager) is wel behoorlijk steil.
  
Naam accommodatie : Mountain Zebra National Park
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Een leuke accommodatie. Ons huisje was aangepast voor rolstoelgebruikers. Het uitzicht is mooi, je kijkt uit over het Mountain Zebra National Park. Twee ruime slaapkamers, 1 met eenpersoonsbedden en 1 met tweepersoonsbedden. 1 Badkamer met roll-in douche en toilet met grepen. Het wastafeltje op de badkamer is wat aan de kleine kant. Het gehele huisje is gelijkvloers. Het huisje heeft een volledige keuken met fornuis, koelkast en magnetron. Het wegennet is goed (maar let bij een sedan wel op hoe zwaar deze beladen is i.v.m. de diverse hobbels!). Er is een open haard.    Mountain Zebra National Park
Pluspunten : Goede sanitaire aanpassingen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers (grepen, ruim).
Minpunten : Het aanrechtblok is op normale hoogte en je moet eten aan de bar (best hoog). De glazen, kopjes etc. staan in hangkastjes boven het aanrecht.
Parkeren : De auto kan naast het huisje geparkeerd worden en het terrein wordt afgesloten.
Restaurant tip : Er zit een restaurant bij dat prima toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Het eten is goed.
  
Naam accommodatie : Domkrag Guest House, Addo Elephant National Park
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Een geweldig mooie en luxueuze accommodatie met een overdekte veranda met heerlijke zitstoelen, een houten eettafel met stoelen en een waanzinnig uitzicht. Je ziet de olifanten lopen en beneden voor de accommodatie liggen een paar waterplassen waar de dieren dus komen drinken. Je hoeft er het 'huisje' niet voor uit! De accommodatie is volledig gelijkvloers. Er zijn twee slaapkamers met airco die enorm ruim zijn, 1 met 2 tweepersoonsbedden met badkamer met douche en toilet en 1 met 1 tweepersoonsbed en een badkamer met bad en toilet. Beide slaapkamers hebben ook een prachtig uitzicht over het park. Er is een volledige en luxueze keuken voorzien van fornuis, magnetron en uiteraard koelkast.    Domkrag Guest House
Pluspunten : Een werkelijk ongelooflijk mooi uitzicht! Overdekte veranda met heerlijke stoelen. Voor de liefhebber: sateliet televisie
Minpunten : Geen.
Parkeren : De auto kan naast het huisje worden geparkeerd.
Restaurant tip : Er zit een restaurant bij, maar daar hebben wij geen ervaring mee (op de veranda gegeten).
  
Naam accommodatie : Stormsriver Mouth, Garden Route National Park
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Wij hadden eerst een andere accommodatie gereserveerd, maar daarbij bleken we 2 trappen af te moeten en eenmaal aangekomen in de accommodatie, lag de slaapkamer en badkamer een niveau lager (dus nog meer trappen af). Bij de receptie een andere accommodatie gekregen. De accommodatie kijkt prachtig uit over de oceaan. Het zijn houten 'log cabins' met een eenvoudige, kleine woonkamer met vier stoelen. De keuken is volledig ingericht (fornuis, koelkast, magnetron) en een bar waaraan je kunt eten. Er zijn twee slaapkamers, 1 met een tweepersoonsbed en 1 met 2 eenpersoonsbedden. De badkamer heeft een douchecabine, bad en toilet. Ons huisje had 3 treden naar het huisje toe (vanaf de auto). Er zijn ook huisjes zonder treden.    Stormsriver Mouth
Pluspunten : Elektrisch kacheltje voor de koudere dagen. Gratis snelle wi-fi internet verbinding in het restaurant!
Minpunten : De douche heeft een douchebak met hogere instap (geen roll-in). Geen ruimte naast het toilet (daar staat het ligbad). Prullenbak in de keuken wordt door medewerkers geleegd in de grote prullenbak buiten (dus altijd bavianen die ze, bij voorkeur 's ochtends vroeg, omver gooien).
Parkeren : Je kunt de auto naast het huisje parkeren.
Restaurant tip : Er zit een restaurant bij waar je kunt ontbijten (uitgebreid, ook pannenkoeken) en kunt dineren. Prima restaurant, bij kouder weer wel wat last van tocht.
  
Naam accommodatie : Garden Route Game Lodge, Albertinia
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Het is een lodge waarbij er een aantal appartementen zijn. Eenmaal in de kamer is alles gelijkvloers, maar om in de kamer te komen moet je altijd 2 treden af. Kamer 8 is van binnen zoveel mogelijk aangepast met een zeer ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed (king size) en een bankje en bureau met stoel. Badkamer met grepen in het bad (combinatie douche/bad) en naast het toilet. Hoewel er geen kookgelegenheid is (tarieven zijn all inclusive) is er wel een klein koelkastje op de kamer. Niet negatief bedoeld, maar het komt een beetje over als een kinderboerderij, maar dan met neushoorns, buffels, etc. Bij de tweede rit weet je al waar je welk dier gaat zien waardoor de spanning er een beetje af raakt.    Garden Route Game Lodge
Pluspunten : Gratis wi-fi internet verbinding in lounge, op veranda en in kamer 8. Ze hebben een opstapje om in de jeeps te komen. Er is een wasservice.
Minpunten : Je moet 2 treden af om bij de kamers te komen. Je moet heen en weer pendelen om van de kamers naar het restaurant te komen. Met een rolstoel op het uitkijkdek komen is lastig (deels vlonders, deels gras, met opstapje) De game view area is relatief klein en het aantal dieren ook (3 neushoorns, 2 olifanten, 3 giraffen, 3 leeuwen etc.).
Parkeren : Je parkeert op een centraal parkeerterrein (grind).
Restaurant tip : De tarieven zijn all inclusive (exclusief drankjes en lunch). Er is een restaurant waar je ontbijt en waar je dineert (buffet). Eten was van prima kwaliteit.
  
Naam accommodatie : Lang Elsie's Kraal, Bontebok National Park
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : De accommodatie heeft een prachtig uitzicht over de Breede rivier. Het is een woon/slaapkamer met een open keukentje. De accommodatie is niet groot, maar wel voorzien van alle benodigdheden. De keuken heeft een 2-pits kookplaatje, magnetron en koelkast. In de kamer staan 2 eenpersoonsbedden en er is een slaapbank (kwaliteit niet super denderend en circa 20 cm. van de grond). Er is geen tafel dus je eet of buiten of binnen aan een kleine bar. De badkamer heeft een douche en toilet. De accommodatie heeft een opritje van de parkeerplaats naar het huisje. Er is een elektrisch kacheltje en een ventilator.    Lang Elsie˘│áKraal
Pluspunten : Een relatief grote veranda met prachtig uitzicht op de Breede rivier.
Minpunten : Het huisje is wel een tikkie klein. De staat van het meubilair is niet allemaal even goed (hier en daar wat wankel). Er was geen bedlinnen voor de slaapbank (alleen een kussen). Zou geschikt moeten zijn voor 2 volwassen en 2 kinderen, maar slechts een kleine opklapbare eettafel, 2 eetkamerstoelen en een tweezitsbank, dus eigenlijk alleen geschikt voor 2 personen.
Parkeren : De auto wordt geparkeerd achter het huisje. Het terrein wordt 's nachts afgesloten.
Restaurant tip : Er is geen restaurant, dus zelf eten meenemen wordt aangeraden.
  
Naam accommodatie : Anha Casa Guest House, Hermanus
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Leuke accommodatie in een rustige wijk in Hermanus ongeveer 10-15 minuten lopen vanaf het centrum. Het is een B&B met een aantal kamers. Een van de kamers is aangepast aan mindervaliden met een aangepaste badkamer met grepen in de douchecabine en naast het toilet. Alles is gelijkvloers (ook de ontbijtruimte en lounge). De accommodatie was erg netjes en schoon. Er was zelfs een koelkast op de slaapkamer met een klein vriesvakje. Er is airco en een klein kacheltje. Tevens zijn er koffie en thee faciliteiten op de kamer. Het ontbijt is inbegrepen.    Anha Casa Guest House
Pluspunten : De warme gastvrijheid van de eigenaren. Douchecabine is zeer ruim en heeft alleen de rand van de deur.
Minpunten : Je parkeert op de oprit (dus feitelijk aan de straat). De accommodatie is relatief duur (1150 Rand voor 3 personen voor 1 nacht).
Parkeren : De auto moet op de oprit geparkeerd worden en staat daarmee dus aan de straat.
Restaurant tip : In Hermanus zitten heel veel restaurants. Wij hebben zelf bij Mediterrea gegeten, een aanrader en een rolstoelvriendelijke ingang (je parkeert boven).
  
Naam accommodatie : Bo La Motte, Franschhoek
ToegankelijkheidToegankelijkheid
Algemene indruk : Snoezige cottage net buiten het centrum van Franschhoek, met het Hugenotenmonument om de hoek. Om bij het huisje te komen moet je 1 tree op. Het huisje is zeer ruim met een leuke ambiance. Je kijkt uit over de wijnvelden en de bergen. Er zijn twee slaapkamers, 1 met 2 eenpersoonsbedden en 1 met 1 tweepersoonsbed. De bedden zijn voorzien van elektrische dekens en er zijn ventilatoren. Twee badkamers, 1 met een douche en toilet en 1 met een bad en toilet. In de woonkamer staan twee grote zachte banken en een eettafel met stoelen. Er is een open keuken met fornuis, magnetron en koelkast. Accommodatie was erg schoon en netjes. Bij heet weer blijft het binnen lekker koel. Er is een open haard en elektrische (wand)verwarming. Er is tevens sateliet televisie.    Bo La Motte
Pluspunten : Prachtig uitzicht over de wijngaarden en bergen. Voldoende en ruime zitplaatsen (grote zachte banken).
Minpunten : Als het wat kouder is buiten, is het binnen heel erg koud. Om bij de slaapkamers te komen met je 1 tree op, daarna is het gelijkvloers. De badkamer met douche heeft een hogere instap (geen roll in). Toilet heeft geen grepen en geen ruimte voor een rolstoel naast het toilet. Niet echt een nadeel, maar de watervoorziening doet soms wat moeilijk.
Parkeren : Je parkeert naast het huisje (gravel).
Restaurant tip : Ook in Franschhoek zitten heel veel restaurants. Wij hebben zelf ons eten in de supermarkt gehaald.
  
Naam accommodatie : Oceans Echo, Fish Hoek
(niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers)
Algemene indruk : Een geweldig mooie villa in Fish Hoek met 180 graden uitzicht op False Bay. Er is te veel om op te noemen: een open keuken, een apart eetdeel, een woonkamer met grote hoekbank en open haard, een soort serre waar je ook kunt eten, een prive zwembadje, vijf slaapkamers beneden met en suite badkamers, een garage, diverse balkons etc. Vanuit drie van de vijf slaapkamers heb je ook geweldig uitzicht op False Bay. Toen wij er waren hebben we zowel vanuit de woonkamer als de slaapkamers verschillende walvissen zien zwemmen. De accommodatie is voorzien van een alarminstallatie (bij afwezigheid moet die verplicht gebruikt worden). Door de vele trappen en split levels is de accommodatie niet geschikt voor rolstoelgebruikers.    Oceans Echo
Pluspunten : Het geweldige uitzicht! Onovertroffen! En de accommodatie is echt een villa met alle luxe die daarbij hoort. Gratis wi-fi internet verbinding.
Minpunten : Er zijn wel heel erg veel trappen en split levels. Maar voor de rest: geen minpunten.
Parkeren : Je parkeert in de garage die aan het huis vast zit.
Restaurant tip : Zowel in Fish Hoek als Simons Town (stadje iets verder op) zijn heel veel restaurants. In Noordhoek is een aardig groot winkelcentrum waar je ook eten kunt kopen (zowel in de supermarkt als bij de Chinees).
  
Toegankelijkheid Slecht toegankelijk
ToegankelijkheidToegankelijkheid Redelijk toegankelijk
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid Goed toegankelijk
ToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheidToegankelijkheid Volledig toegankelijk

NB: De hier toegekende toegankelijkheidssymbolen gelden voor de accommodatie waarin wij verbleven, al dan niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Daar waar accommodatie niet was aangepast, is een lager aantal 'toegankelijkheidssterren' toegekend. Vaak was de accommodatie zelf wel goed toegankelijk, maar hadden de badkamers veelal douchecabines met douchebakken en smalle schuifdeuren. Dit is meegenomen in de weging.